Güveçte Beşamel Soslu Tavuk Sote
Güveçte Beşamel Soslu Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 200 ml süt
- Tereyağ
Tavuk sote için;
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet büyük soğan
- 6-7 adet biber
- 1 adet kapya biber
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Sos için;
- Tereyağ
- Dolu dolu 1 kaşık un
- 200 ml süt
- 200 ml su
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için;
- 200 mg rendelenmiş kaşar
Güveçte Beşamel Soslu Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel patatesleri haşlayalım, haşlanan patatesleri ezelim, üzerine süt ,tereyağ ve tuz ekleyelim.
- Yumuşak bir püre elde edelim not; süt ve tereyağ ölçüsü patatese nazaran değişiklik gösterebilir.
- Tavuğu ocağa koyalım yağı ekleyelim suyunu salıp çekene kadar orta ara karıştıralım.
- Suyunu çeken tavuğun üstüne evvel soğanı ekleyelim biraz kavurup biberleri ekleyelim onları de bir kaç dakika kavuralım.
- Üzerine domates sarımsak salçayı ek edip biraz karıştıralım, baharatları koyup suyu ek edelim pişmeye bırakalım.
- Beşamel sosu için ocağa bir yemek kaşığından fazla tereyağ dolu dolu kaşık unu alalım kokusu çıkınca sütü, suyu ek edelim, tuzunu yarım çay kaşığı karabiberi ek edip kıvam alınca altını kapatalım.
- Güvecimizin alt kısmına püremizi bir parmak kalınlığında yayalım, üzerine tavuk sotemizi koyalım.
- Tavuğun üzerine bir yemek kaşığından fazla beşamel sostan koyup kaşar peyniri serpelim.
- Fırında üzeri kızarına kadar bekleyelim, pilav eşliğinde servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Güveçte Beşamel Soslu Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














