Güneş Poğaça

Güneş Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 paket instant toz maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Un
İç materyaller:
- Sürmelik çikolata
- Peynir+maydanoz
- Haşlanmış ve salçayla kavrulmuş patates
Güneş Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabımıza bir ölçü un,maya ve şekeri dökelim karıştıralım.
- Unun ortasını çukur yapalım sıvı yağ,su,süt ve tuzu ekleyip yoğuralım.
- Yumuşak ele yapışmayacak bir hamur elde edecek kadar un eklemesi yapalım akabinde yarım saat kadar dinlendirelim.
- Dinlenme süreci bitince hamuru iki eşit kesime ayıralım.Ve birebir boyutlarda açalım.
- Börek hamuru üzere ince olmayacak sonuç itibariyle tepsi poğaçası olacak fotoğraftaki üzere açtığımız hamurun üzerine iç materyalleri yayalım .
- En son öteki parçayı da hamurumuzun üzerine kapatarak fotoğraflardaki üzere şekillendirelim.
- 190 derece de kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Güneş Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








