Gülüt Kek Tarifi

Gülüt Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Gülüt Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurtamızın üzerine toz şekerimizi ekleyip şekerimiz yeterlice eriyene kadar güzelce çırpıyoruz.
- Yumurta ve şekerimizi güzelce çırptıktan sonra sıvı yağ ve sütümüzü ekleyip 1-2 dakika daha çırpıyoruz.
- Kekimizin güzelce kabarması için yumurta ve sütümüzün oda sıcaklığında olmasına dikkat ediyoruz.
- Ardından eleyerek üzerine mısır unu, un, vanilya ve kabartma tozumuzu ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra evvelden yağladığımız borcama boşaltıp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişmeye bırakıyoruz.Afiyet olsun.
Gülüt Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
