Gülüt Kek Tarifi

Gülüt Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Gülüt Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurtamızın üzerine toz şekerimizi ekleyip şekerimiz yeterlice eriyene kadar güzelce çırpıyoruz.
  2. Yumurta ve şekerimizi güzelce çırptıktan sonra sıvı yağ ve sütümüzü ekleyip 1-2 dakika daha çırpıyoruz.
  3. Kekimizin güzelce kabarması için yumurta ve sütümüzün oda sıcaklığında olmasına dikkat ediyoruz.
  4. Ardından eleyerek üzerine mısır unu, un, vanilya ve kabartma tozumuzu ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam ediyoruz.
  5. Daha sonra evvelden yağladığımız borcama boşaltıp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişmeye bırakıyoruz.Afiyet olsun.

Gülüt Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuzenlerle Öğlen Yemeği
Elmalı Kurabiye
Mantı Tarifi (Tam Tutan Tarif) (Videolu)
Mantı Salatası
Sebzeli Paçanga Böreği
Ezogelin Çorbası
Hdabla | © 2025 |