Gülüt

Gülüt Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı yoğurt (ılık)
  • 1.50 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 2 tane kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

Gülüt Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel bir karıştırma kabına yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve tuzu alalım yumurtalar güzelce karışana kadar çırpalım.
  2. Ardından kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edelim. Karıştırdıktan sonra mısır unumuzu ekleyip karıştıralım.
  3. Ve sıra unda umu denetimli ekleyelim şayet hamurunuz çok cıvık olursa olmaz kek hamuru üzere olacak şayet isterseniz hamuru pişmeden evvel içine peynir de koyabilirsiniz.
  4. 200 derecede evvelden ısıtılmış alt üst fanlı ayarda üstü kızarana ve kürdan batırdığında içinden hamur gelmeyene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun❤️

Not:İsteğe bağlı hamurun içine peynir eklerseniz çok daha hoş olur

Gülüt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Minik Biber Dolması
Portakallı Kek
Çilekli Chia Yulaf
Ketojonik Diyet Kahvaltım
Borcam Pastası
Kahveli Bisküvi
Hdabla | © 2025 |