Güllü Cheesecake (Kendi Tarifim)

Güllü Cheesecake (Kendi Tarifim) İçin Malzemeler
Bisküvi tabanı için;
- 1 paket bisküvi
- 50 gram tereyağı
Kreması için;
- 4 adet yumurta
- 1 paket krema
- 2 paket labne peyniri
- 1 adet vanilya
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
Güllü sosu için;
- 2 bardak kırmızı gül
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı şeker
- 1-2 damla limon
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 tane karanfil
Güllü Cheesecake (Kendi Tarifim) Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tereyağını eritip bisküvileri robottan geçirip erimiş tereyağını döküp güzelce yedirelim.
- Derin bir kapta labne, krem peynir ,şeker ekleyip karıştıralım .
- Yumurtaları teker ekleyip karıştıralım, en unu ek edip karıştıralım .
- Kabartma tozunu da ek ettikten sonra yavaş yavaş karıştırıp yaptığımız bisküvi tabanının üstüne döküp 180 derecelik fırında pişirelim.
- Gülleri ayıklayıp kıydıktan sonra tencereye alıp nişastayı su ile açıp güllerin üstene dökün.
- 1 bardak su ve vanilya ek ettikten sonra ağır ateşte pişirelim.
- Cheesecake’nin tabanı piştikten sonra fırından çıkarıp yaptığımız gül sosunu üzerine döküp soğutalım.
- Soğuduktan sonra 1 gece buz dolabında bekletelim.
- Buz dolabından çıkardıktan sonra süsleyip kesip yiyebilirsiniz.
Güllü Cheesecake (Kendi Tarifim) Fotoğraflı Yapılışı

