Güllaç

Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • Küçük paket güllaç (100 gr)
  • 750 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kase ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı gül suyu (arzuya bağlı)

Üzeri için;

  • Ceviz
  • Çilek

Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ve şeker tencereye alınır, şeker eriyene kadar ısıtılır (yoğurt mayalandığı gibi).
  2. Süt kaynar olursa ılınması için bekletelim yoksa hamur olur.
  3. 1 paket vanilya ek edip karıştıralım.
  4. Güllaç yapraklarının parlak olan kısmı üste gelecek formda servis kabına koyuyoruz her kat ortası ılık süt karışımını üstüne gezdiriyoruz yarısına gelindiğinde ortasına ceviz serpiyoruz.
  5. Diğer yaprakları ıslatarak tüm yaprakları bitiriyoruz 2-3 saat dolapta bekletelim.
  6. Süt başta bol oluyor lakin bekledikçe geçiyor ölçü tam büyük güllaç yaprağı aldıysanız sütlü karışımın ölçüsünü 2 kata çıkarıp uygulayın.
  7. Üstünü dileğe bağlı süsleyip servis ediyoruz gül suyu katmak isteyen en üste son 2 kepçe süte 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyebilir, afiyet olsun.

Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Cevizli Fındıklı İncir Tatlımız
Kahvaltılık Yumurta
Tarçınlı Cevizli Kurabiye
Pişi
Cevizli Mor Lahana Mezesi
Islak Kurabiye (Şerbeti Kaynatılmıyor)
Hdabla | © 2025 |