Güllaç
Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram güllaç
- 2 lt süt (10 su bardağı)
- 1.5 su bardağı şeker (biraz daha fazla da olabilir tatlı seviyorsanız ikinci bardağın 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) ünü doldurun)
- İsteğe nazaran 1 yemek kaşığı gül suyu
- Süslemek için fındık ceviz nar
Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ve şekeri eriyene kadar karıştırıp mayalama sıcaklığına kadar ısıtalım.
- Tepsimize evvel biraz süt daha sonra bir yaprak güllaç yerleştirelim. Her kattan sonra kepçe ile bastırarak sütün üste çıkmasını sağlayalım. Bu evrede yaprakların parlak yüzü üste gelmelidir.
- Son yaprakta isteğe nazaran 1 yemek kaşığı gül suyunu süte katıp o denli dökelim.
- Ceviz vs yi soğutup dilimleyip servis ederken üzerine serpelim. Ortasına da koyabilirsiniz.
Not:Biraz oda sıcaklığında soğusun sonra kapatıp dolaba koyun ki hamur olmasın. Dilimlemeyi soğukken yapın. Kırarak farklı tepsilerde kullanabilirsiniz.
Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










