Güllaç

Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 yaprak güllaç yufkası
  • 7 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı gül suyu

Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ve şekeri derin bir tencereye alıp şeker eriyene kadar ocağa alıyoruz.
  2. Şeker eridikten sonra ocağın altını kapatıp sütün el yakmayan ılıklığa gelmesi için bekliyoruz.
  3. Gülsuyunu ekleyip tepsiye ılık sütten 2 kepçe kadar ekliyoruz ,üzerine birinci güllaç yufkamızı yerleştiriyoruz.
  4. Sıra ile her yufka ortasına iki kepçe kadar süt döküp güllaç yaprakları bitene kadar birebir süreci uyguluyoruz.
  5. Yufkalarımız bittikten sonra kalan sütü de tepsiye döküyoruz ve buzdolabında 1-2 saat dinlendiriyoruz.
  6. Servis etabında tercihinize nazaran süsleyebilirsiniz.
  7. Ben fındık, hindistan cevizi ve kuru gül kullandım.

Deneyecek olanlara afiyet olsun 🤗.

Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Baget Ekmek
Avokadolu Yoğurt (12 + Ay)
Kavanoz Salata
Deniz Mahsulleri Salatası
Hatay Kısırı
Diyet Keki (Sağlıklı)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet