Güllaç

Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
- 8 yaprak güllaç yufkası
- 7 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı gül suyu
Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ve şekeri derin bir tencereye alıp şeker eriyene kadar ocağa alıyoruz.
- Şeker eridikten sonra ocağın altını kapatıp sütün el yakmayan ılıklığa gelmesi için bekliyoruz.
- Gülsuyunu ekleyip tepsiye ılık sütten 2 kepçe kadar ekliyoruz ,üzerine birinci güllaç yufkamızı yerleştiriyoruz.
- Sıra ile her yufka ortasına iki kepçe kadar süt döküp güllaç yaprakları bitene kadar birebir süreci uyguluyoruz.
- Yufkalarımız bittikten sonra kalan sütü de tepsiye döküyoruz ve buzdolabında 1-2 saat dinlendiriyoruz.
- Servis etabında tercihinize nazaran süsleyebilirsiniz.
- Ben fındık, hindistan cevizi ve kuru gül kullandım.
Deneyecek olanlara afiyet olsun 🤗.
Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


