Gül Poğaça
Gül Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 150 gram yumuşak tereyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İç harcı için:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Yarım demet ince doğranmış maydanoz
Gül Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru hazırlayın: yoğurt, tereyağı, yumurta, su, tuz, şeker ve mayayı karıştırın.
- Unu denetimli ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Bezeleri oluşturun: dinlenen hamuru 16 eşit kesime bölüp yuvarlayın. Bezeleri 15 dakika daha dinlendirin.
- Her bezeyi çay tabağından biraz büyük olacak biçimde açın.
- Tam ortasından çeyrek daire biçiminde bir kesik atın.
- Kesik kısmın sağına ve soluna iç harçtan koyun.
- Hamuru kendi etrafında sararak gül hali verin.
- Alt kısmını uygunca kapatın ki harç dışarı çıkmasın.
- Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar üzere kızarana kadar pişirin.
Mutfağımda bugün gül üzere bir poğaça açtı… yumuşacık hamuru, içi kaşarlı maydanozlu, tam çay saatine yakışır. Tanımını denemek isteyenlere afiyet olsun 🌹.
Gül Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











