Gül Poğaça

Gül Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un

İç harcı için;

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

Gül Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bi kaba maya, şeker ve süt ek edip karıştırdım ve bi 10 dk kadar etkinleşmesini bekleyelim.
  2. Yumurta, sıvı yağı ve tuz ekleyip tekrar karıştıralım.
  3. Azar azar unu ekleyip kulak göğsü kıvamında bi hamur elde edelim.
  4. Hamurunu üzerini kapatıp bi saat kadar bekletelim.
  5. Mayalanan hamurumuzdan cevizden büyük modüller koparıp açalım.
  6. Ortasında yuvarlak kalacak halde 4 tane kesik atalım iç harçı yerleştirip fotoğraftaki üzere kesimleri birleştirelim.
  7. Gül biçim verdiğini poğaçalarımıza yumurta sarısı sürüp 10dk kadar daha mayalandıralım.
  8. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Gül Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üç Katlı Pasta (Fırın Tepsisinde)
Sebzeli Pirinç Çorbası
Çökelek Kavurması
Bebekler İçin Kayısılı Ara Öğün
Az Yağlı Bamya Kızartması
Tiramisu Frappuccino
Hdabla | © 2025 |