Granola Tarifi
Granola Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yulaf ezmesi
- 3 yemek kaşığı konsantre elma şurubu (bal yada pekmez kullanabilirsiniz)
Tohumlar;
- 1 fincan çiğ badem
- 1 fincan çiğ fındık
- 1 fincan fıstık
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı susam
- 5_6 adet yumuşak doğranmış hurma
- 1 çay kaşığı tarçın
Granola Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çerezleri bıçak yardımıyla iri Formda kıyın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, küp küp doğrayın.
- Elma şurubuna tarçını koyup karıştırın derin bir kaseye kuru gereçleri dökün elma şurubunuda üzerine gezdirin güzelce karıştırın ben materyaller biraz daha bütünleşsin diye elimle hafif yoğurdum.
- Karışımı pişirme kağıdı serili tepsiye dökün spatula yardımıyla bastırarak düzeltin evvelce ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Bu evrede denetim ederek pişirin yanmamasına dikkat edin, mühlet bir kaç dakika uzayıp kısalabilir.
- Tepside soğumaya bırakın soğuyan granolayı kavanoza koyup, sıkıca kapatın. Afiyet olsun.
Not:Ben dilimleyerek pişirdim materyalleri bir birine tutan yalnızca elma şurubu olduğu için çabuk kırılıyor ama yemesi çok keyifli ağızda kıyır kıyır dağılıyor şayet bar formunda yapmak isterseniz sıkı tutması için muz vs katabilirsiniz.
Granola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















