Görsöl Şölen Tavuklu Maklube

Görsöl Şölen Tavuklu Maklube Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet ızgara but
  • 2 orta uzunluk patates
  • 2 orta uzunluk patlıcan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı kaynar su (pişirmek için)

Yanına eşlikçiler;

  • Kıvırcık
  • Kırmızı lahana
  • Havuç rendesi
  • Soğan maydanoz piyaz

Patlıcanların acısını almak için;

  • Su
  • Tuz

Görsöl Şölen Tavuklu Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanları yuvarlak doğrayıp tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletelim.
  2. Acısı çıkan patlıcanları ve patatesli kızartalım. Çok kızartmayın rengi dönmesin.
  3. Diğer yandan pirinçimizi yıkayalım 5 dk suda bekletelim.
  4. Tavukları küçük doğrayıp tavada suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  5. Pişen tavukları tencerenin en altına koyalım.
  6. Üzerine kızartmış patates, patlıcan dizelim.
  7. En üstüne suda beklettiğimiz pirinçleri koyup 1 yemek kaşığı tereyağ koyalım.
  8. Kaynar suyu da üzerine ekleyip altı kısık suyunu çekene kadar pişirelim.
  9. Tepsiye yahut tabağa zıt çevirelim ve yanına doğradığımız eşlikçileri koyalım. Afiyet olsun.

Görsöl Şölen Tavuklu Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancarlı Arpa Şehriye Salatası
Lezzetli Kuymak
Etli Pirinç Pilavı
Kupta İki Renkli Tatlı
Kremalı Kek
Kahvaltılık Bayat Ekmek Böreği
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet