Gönüllerin Tatlısı Sütlaç

Gönüllerin Tatlısı Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket şekerli vanilin

Gönüllerin Tatlısı Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci yıkayıp tencereye koyun.
  2. Üstüne suyu ekleyip pişmeye bırakın.
  3. Yumuşayana kadar pişirin.
  4. Pirinç piştikten sonra üzerine sütü ekleyin.
  5. Nişastayı sütle açıp sütlaca ekleyin. Devamlı karıştırın.
  6. 10 dk kaynatın. Şekerli vanilini ekleyin. 2 dk daha kaynatın.
  7. Kaselere bölüp soğumasını bekleyin. En az 2 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.

Gönüllerin Tatlısı Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Üçgen Mantı (Sinop Mantısı)
Çilekli Pasta
Muzlu Browni (Sağlıklı)
Salçalı Baharatlı Kıyır Kurabiye
Yeşil Mercimek Salatası
Sütlaç
Hdabla | © 2025 |