Gökçeada Rum Kurabiyesi

Gökçeada Rum Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un(kavrulmuş)
- 1/2 (yarım) su bardağı olağan un
- 1 su bardağı badem
Gökçeada Rum Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bıçak ile iri doğranmış bademleri tavaya koyup kısık ateşte kavurun.
- Farklı bir tavaya da unu koyup kavurun. (10 dakika kadar)
- Kavrulan un ve bademi uygunca soğutun.
- Derin bir kabın içerisine margarin, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırın.
- Ardından kavrulan unu ekleyip yoğurmaya başlayıp olağan unuda ek edin.
- Kurabiye hamurunuz hazır olduğunda son olarak bademleri hamurunuza ek edin.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
- Fırından aldığınız kurabiyeleri soğuması için bekleyin.
- Soğuduktan sonra bol pudra şekerine bulayın. Afiyet olsun.
Gökçeada Rum Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







