Glutensiz Zeytinli Poğaça

Glutensiz Zeytinli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1.5 paket instant maya
  • 1 su bardağından bir parmak az zeytinyağı
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta akı (sarıları üstü için)
  • 2 tatlı kaşığı karnıyarık otu tozu
  • Aldığı kadar un ( yaklaşık 250 gr)
  • Tereyağı
  • Dilimli siyah-yeşil zeytin

Glutensiz Zeytinli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce süt ve yoğurdu ılık olacak formda ısıtıyoruz. (kaynamayacak).
  2. Sonra karıştırma kabına bu karışımı alıp, mayayı ekleyip ister elle ister hamur makinesinde bir cins mayayı yedirerek karıştırıyoruz.
  3. Elde ettiğimiz bu sıvı karışıma şekeri,tuzu,yumurta aklarını ve zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz.
  4. En son olarak da evvel bir ölçü un ile yavaş yavaş karnıyarık otu tozunu eleyerek ekliyoruz. Karnıyarık otu tozunu yavaş ekliyoruz ki topaklanmasın.
  5. Hamur bir ölçü karıştırıldıktan sonra unu eklemeye devam ediyoruz ele yapışmayan ancak sert olmayacak bir hamur elde ediyoruz ve mayalanmaya en 1 saat bırakıyoruz.
  6. Hamurumuz mayalandıktan sonra 16 bezeye ayırıp tereyağında açarak içlerini zeytin ile dolduruyoruz. Tepsiye dizerek yumurta sayılarını sürüyoruz. İsteğe nazaran üzerine susam, çörekotu yahut haşhaş ekleyebilirsiniz.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.

Glutensiz Zeytinli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mozaik Kek
Yufkadan Beyti
Lokum İrmik Helvası
Humus
Hazırın Tadını Unutturacak “Etsiz Çiğ Köfte”
Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek
Hdabla | © 2025 |