Glutensiz Yaban Mersinli Yoğurt Keki

Glutensiz Yaban Mersinli Yoğurt Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı kaymak süt/yoğurt (süzme yoğurt olur)
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilin
  • 3-4 avuç yaban mersini

Glutensiz Yaban Mersinli Yoğurt Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt, kaymak (yarım su bardağı süzme yoğurt da olur), yumurta ve pudra şekerini bir kabın içinde karıştırın.
  2. Nişasta ve vanilini de ekleyip güzelce karıştırın.
  3. Orta uzunluk 20cm yada daha küçük bir kek kalıbının içine karışımı dökün.
  4. Yaban mersininin bir kısmını karışımın içine serpin.
  5. 160 derece evvelce ısıtılmış fırına keki verin.
  6. 5-10 dk içinde üzeri hafif kabuk bağlayıp kabarmadan evvel öbür yaban mersinlerini kekin üzerine serpin.
  7. 30 dk sonra üzeri kızaracak ve hafif kabaracak. Bıçak testini geçince bir müddet fırın içinde dinlendirin ve sonra yiyebilir yada isterseniz dolapta soğutup tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Glutensiz Yaban Mersinli Yoğurt Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kek
Buharda Bürüksel Lahanası
10 Dakikada Dondurma Tadında Tatlı Parfe
Nutella Kremalı Pasta
Evde Pizza Tarifi
Kolay Ve Lezzetli Kabak Yemeği Tarifi-Pratik Yaz Yemeği (Videolu)
Hdabla | © 2025 |