Glutensiz Vişneli Brownie

Glutensiz Vişneli Brownie Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ
  • 120 gram bitter çikolata (60gr sütlü 60gr bitter kullanılabilir)
  • 2 yumurta (küçük ise 3 adet)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik glutensiz un
  • 1 paket vanilya
  • Tuz
  • 20 adet çekirdeksiz vişne

Glutensiz Vişneli Brownie Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ ocakta eritilir.
  2. Ocak kapatılır ve çikolatalar eklenip karıştırılır.
  3. Yumurtalar köpürünceye kadar çırpılır.
  4. Toz şeker eklenir ve tekrar çırpılır.
  5. İlk sıcağı çıkan çikolata tereyağ karışımı ek edilir.
  6. Glutensiz un, vanilya ve bir çimdik tuz eklenir, karıştırılır.
  7. Yağlı kâğıt yerleştirdiğimiz tepsiye karışımı dökeriz.
  8. Üzerine çekirdeksiz vişneler serpiştirilir. (arzuya nazaran çikolata modülleri ve ceviz).
  9. Önceden ısıttığımız 165 derece fırında 35 dakika pişirilir.
  10. Daha ıslak bir kıvam isteniyorsa 30 dakika kâfi olacaktır.

Glutensiz Vişneli Brownie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Baton Kek Tarifi
İncirli Tarçınlı Cevizli Damla Çikolatalı Kurabiye
Sulu Köfte
Kaptandan Girit Usulü Peynirli Patlıcan Yemeği
Kahvaltıların Favorisi, Tereyağlı Mantarlı Omlet
Karnıyarık
Hdabla | © 2025 |