Glutensiz, Unsuz, Yağsız Kurabiye (Makrone)

Glutensiz, Unsuz, Yağsız Kurabiye (Makrone) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta akı
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker (3 santim eksik bir su bardağından)
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 200 gram hindistan cevizi (2,5-3 su bardağı 3 kullandım)
Kullandıgım ölçü:250 ml su bardağı
Glutensiz, Unsuz, Yağsız Kurabiye (Makrone) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta akı, şeker, vanilya, derin kaba koyalım mikserle çırpalım köpürene kadar 4,dakika.
- Üzerine limon suyunu ekleyelim hindistancevizini koyalım güzelce karıştıralım.
- 2 tatlı kaşığı yardımıyla yaptığımız harcı fırın tepsimize dökelim, kenarını kıyısını düzeltelim eğri büğrü olmasın.
- Önceden ısınmış alt üst ayar fırında 160 derece 25,30 dakika pişirelim.
- 165 derece fırında pişirdim.
Not:Kızarıyorsa fırının derecesini 150 ye düşürelim.
Glutensiz, Unsuz, Yağsız Kurabiye (Makrone) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





