Glutensiz Tahin Ekmeği (Ketojenik)

Glutensiz Tahin Ekmeği (Ketojenik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı iç kabak çekirdeği
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Üzeri için ceviz

Glutensiz Tahin Ekmeği (Ketojenik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurtaları güzelce çırpıyoruz. Tahin ağır yağlı olduğu için yumurtaları çırpmak çok kıymetli. Yumurtalar köpürdükten sonra kalan tüm materyalleri ceviz hariç koyup karıştırıyoruz.
  2. Altına yağlı kağıt serdiğiniz mümkünse baton kek kalıbına (baton yoksa da küçük kek yahut fırın kalıbı da olur) döküyoruz.
  3. Üzerine cevizleri de ekledikten sonra evvelden ısıtılmış 170°c fırında 35-40 dk denetimli bir biçimde pişiriyoruz.

Not:Ben iş yerinde öğlen yemeği için bu ekmeğin üzerine fıstık ezmesi ve bal sürerek tüketiyorum. Sizler de kendi damak zevkinize nazaran tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Glutensiz Tahin Ekmeği (Ketojenik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kek (Bol Soslu)
Organik Pekmezli Kurukayısı Hoşafı
Pepeçura
Soğanlı, Cevizli Ve Ballı Kaşarlı Makarna
Elmalı Üzümlü Pasta
Nefis Kakaolu Muzlu Sadrazam Lokumu Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2024 |