Glutensiz Susamlı Kıyır Kıyır Atıştırmalık

Glutensiz Susamlı Kıyır Kıyır Atıştırmalık Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 200 ml çiğ karabuğday unu (standart 1 su bardağı)
  • 100 ml sorgum unu
  • 4 yemek kaşığı eritilmemiş sade yağ (ghee yağı)
  • 50 ml tahin
  • 2 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı kadar deniz tuzu (öğütülmüş)

Glutensiz Susamlı Kıyır Kıyır Atıştırmalık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unların içine susam ve çörek otu dışındaki gereçleri koyduktan sonra kulak göğsünden sert bir hamur elde edene dek yoğuruyoruz.
  2. Susam ve çörek otunu ekledikten sonra biraz daha yoğurup minik minik kesimler kopartarak, elimizde sıkıyoruz ( aksi halde çubuk yaparken parçalanıyor). Çubuk hali verdikten sonra tepsiye diziyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış fırında 140 derecede pişiriyoruz.Afiyet şifa olsun🍀.

Glutensiz Susamlı Kıyır Kıyır Atıştırmalık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taze Kavurmalık Fasülye Turşusu
Chiffon Cupcake (Videolu)
Semizotu Turşusu (Pirpirim Turşusu)
Fırında Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar
Ferahlatıcı Klasik Churchill (Çörçil) Tarifi
Beyaz Lahana Turşusu (Ertesi Gün Tüketebileceğiniz Pratik Tarifler)
Hdabla | © 2025 |