Glutensiz Susamlı Kıyır Kıyır Atıştırmalık
Glutensiz Susamlı Kıyır Kıyır Atıştırmalık Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 200 ml çiğ karabuğday unu (standart 1 su bardağı)
- 100 ml sorgum unu
- 4 yemek kaşığı eritilmemiş sade yağ (ghee yağı)
- 50 ml tahin
- 2 tatlı kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 çay kaşığı kadar deniz tuzu (öğütülmüş)
Glutensiz Susamlı Kıyır Kıyır Atıştırmalık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unların içine susam ve çörek otu dışındaki gereçleri koyduktan sonra kulak göğsünden sert bir hamur elde edene dek yoğuruyoruz.
- Susam ve çörek otunu ekledikten sonra biraz daha yoğurup minik minik kesimler kopartarak, elimizde sıkıyoruz ( aksi halde çubuk yaparken parçalanıyor). Çubuk hali verdikten sonra tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 140 derecede pişiriyoruz.Afiyet şifa olsun🍀.
Glutensiz Susamlı Kıyır Kıyır Atıştırmalık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






