Glutensiz Şekerli Çörek

Glutensiz Şekerli Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı glütensiz un karışımı (schar mix b ) (lütfen denetimli koyun)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker( damak tadına nazaran azaltılır yada arttırılır)
  • 1 paket instant maya (10 g)
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş, ılık)
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Glutensiz Şekerli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt, maya ve şekeri bir kapta karıştırıp 5 dk beklet.
  2. Üzerine yumurta, tereyağı, sıvı yağ ve tuzu ekle, karıştır.
  3. Glütensiz unu azar azar ek ederek ele hafif yapışan, yumuşak bir hamur yoğur (glütensiz hamurlar klasik hamurdan biraz daha yapışkan olur, bu normaldir)
  4. Hamurun üzerini ört, 40-45 dk mayalanmaya bırak.
  5. Mayalanan hamurdan kesimler alıp yuvarla yahut hafif oval çörekler yap.
  6. Tepsiye diz, tekrar 20 dk beklet.
  7. Üzeri için yumurta sarısı + süt karışımını sür, çokça toz şeker serpiştir.
  8. 180°c evvelden ısıtılmış fırında 20-25 dk altı üstü kızarana kadar pişir.

Glutensiz Şekerli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk İçin Portakallı Tart (Videolu)
Bakla Kavurması
Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası
Nefis Kabak Mezesi
Tahinli Cookie
Köpük Köpük Kremalı Kaşık Tatlısı
Hdabla | © 2025 |