Glutensiz Şekerli Çörek
Glutensiz Şekerli Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı glütensiz un karışımı (schar mix b ) (lütfen denetimli koyun)
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker( damak tadına nazaran azaltılır yada arttırılır)
- 1 paket instant maya (10 g)
- 1 adet yumurta
- 2,5 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş, ılık)
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Glutensiz Şekerli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık süt, maya ve şekeri bir kapta karıştırıp 5 dk beklet.
- Üzerine yumurta, tereyağı, sıvı yağ ve tuzu ekle, karıştır.
- Glütensiz unu azar azar ek ederek ele hafif yapışan, yumuşak bir hamur yoğur (glütensiz hamurlar klasik hamurdan biraz daha yapışkan olur, bu normaldir)
- Hamurun üzerini ört, 40-45 dk mayalanmaya bırak.
- Mayalanan hamurdan kesimler alıp yuvarla yahut hafif oval çörekler yap.
- Tepsiye diz, tekrar 20 dk beklet.
- Üzeri için yumurta sarısı + süt karışımını sür, çokça toz şeker serpiştir.
- 180°c evvelden ısıtılmış fırında 20-25 dk altı üstü kızarana kadar pişir.
Glutensiz Şekerli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











