Glutensiz Poğaça

Glutensiz Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (akı içine, sarısı dışına)
  • 2,5 su bardağı glutensiz un
  • 1 paket instant maya (10 gr)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

İçine;

  • Lor peyniri

Glutensiz Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurtanın akı ve sarısı ayrılır.
  2. Yumurta akı, süt, yoğurt, sıvı yağ, maya, şeker yoğurma kabına katılarak kaşık ile karıştırılır.
  3. Ardından tuz ve un (kontrollü) olarak eklenir ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur.
  4. Yoğrulan hamur 30-35 dakika dinlendirilir.
  5. İçine lor peyniri katılarak poğaçaya hal verilir.
  6. Üzerine yumurta sarısı ve susam serilerek fırına atılır.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 200°c de 30 dakika pişirilir. (piştikten sonra 10 dakika da içinde bekletilir, içini düzgünce çekmesi için).Afiyet olsun.

Glutensiz Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Tart
Beyaz Çikolatalı Meyveli Borcam Pastası
Brokoli Salatası
Baton Pasta
Ekşili Bamya (Zeytinyağlı)
Zeytinyağlı Taze Fasülye (Sıcak Yemek)
Hdabla | © 2025 |