Glutensiz Poğaça

Glutensiz Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (akı içine, sarısı dışına)
- 2,5 su bardağı glutensiz un
- 1 paket instant maya (10 gr)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
İçine;
- Lor peyniri
Glutensiz Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurtanın akı ve sarısı ayrılır.
- Yumurta akı, süt, yoğurt, sıvı yağ, maya, şeker yoğurma kabına katılarak kaşık ile karıştırılır.
- Ardından tuz ve un (kontrollü) olarak eklenir ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur.
- Yoğrulan hamur 30-35 dakika dinlendirilir.
- İçine lor peyniri katılarak poğaçaya hal verilir.
- Üzerine yumurta sarısı ve susam serilerek fırına atılır.
- Önceden ısıtılmış fırında 200°c de 30 dakika pişirilir. (piştikten sonra 10 dakika da içinde bekletilir, içini düzgünce çekmesi için).Afiyet olsun.
Glutensiz Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










