Glutensiz Poğaça

Glutensiz Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (akı içine, sarısı dışına)
- 2,5 su bardağı glutensiz un (@scharglutensiz_tr b mıx un kullandım)
- 1 yemek kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Glutensiz Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvı materyalleri yoğurma kabına alın ve karıştırın.
- Tuz, şeker, glutensiz unu denetimli formda ekleyin, mayayı da ek ederek yoğurun. Hamur yumuşak kıvamda olmalı.
- Hamuru 35-40 dakika mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp içine istediğiniz harcı koyarak hal verin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
- 200°c evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
💡 unu denetimli ekleyin ve hamuru fazla yoğurmamaya dikkat ederseniz daha hoş sonuçlar alabilirsiniz 🪄 deneyenlere şimdiden afiyet olsun! ✨.
Yaparsanız sonuçları benimle de paylaşırsanız çok memnun olurum 💖.
Glutensiz Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


