Glutensiz Poğaça

Glutensiz Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (akı içine, sarısı dışına)
  • 2,5 su bardağı glutensiz un (@scharglutensiz_tr b mıx un kullandım)
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Glutensiz Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı materyalleri yoğurma kabına alın ve karıştırın.
  2. Tuz, şeker, glutensiz unu denetimli formda ekleyin, mayayı da ek ederek yoğurun. Hamur yumuşak kıvamda olmalı.
  3. Hamuru 35-40 dakika mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp içine istediğiniz harcı koyarak hal verin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  6. 200°c evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

💡 unu denetimli ekleyin ve hamuru fazla yoğurmamaya dikkat ederseniz daha hoş sonuçlar alabilirsiniz 🪄 deneyenlere şimdiden afiyet olsun! ✨.

Yaparsanız sonuçları benimle de paylaşırsanız çok memnun olurum 💖.

Glutensiz Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pesto Soslu Makarna (Burrata Peyniri Eşliğinde)
Sebzeli Köfteli Çöp Şiş
Biber Dolması
Vişneli İki Renkli Muhallebi
Kızarmış Patates Salatası
Gavurdağı Salatası
Hdabla | © 2025 |