Glutensiz Pofuduk Poğaça
Glutensiz Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 2 buçuk su bardağı glutensiz un karışımı
İç harcı için:
- 2 orta uzunluk haşlanmış patates (rendelenmiş, ~200 gr)
- 100 gram beyaz peynir
- Çok az karabiber
- Bir yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz yahut dereotu
Glutensiz Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kasede haşlanıp rendelenmiş patates, peynir, ince kıyılmış maydanoz ve çok az karabiberi uygunca karıştırın. Harç homojen bir kıvam almalı.
- Ayrı bir karıştırma kabında bir adet yumurtanın tamamı, yoğurt ve zeytinyağını bir çatalla pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Kabartma tozu, karbonat ve glutensiz un karışımını bir elek yardımıyla sıvı karışımın üzerine eleyin.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Glutensiz unlar olağan una nazaran daha çabuk su çekebilir, bu nedenle unu denetimli eklemek hamurunuzun kıvamı için çok kıymetli.
- Hamurdan yaklaşık iki ceviz büyüklüğünde modüller koparın.
- Avuç içinizde yavaşça açın.
- Ortasına hazırladığınız patatesli harçtan bir tatlı kaşığı koyun ve kenarlarını üste gerçek toplayarak kapatın.
- Hafifçe elinizde yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- İsterseniz yuvarlak, isterseniz yarım ay biçimi verebilirsiniz.
- Poğaçaların üzerine ayırdığınız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürün.
- Bekletmeden evvelce 175°c dereceye ısıtılmış fırına verin. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.
İpucu: ben hazır satılan glutensiz un karışımı (içinde pirinç ve mısır unu karışımı vardı) ile siyez unu kullandım. Yani glutensiz un karışımı ve siyez ununu karıştırdım.
Not: bu poğaça, soframızı şenlendiren sıcacık bir lezzet oldu. Glutensiz olmasına karşın taptaze ve yumuşacık kaldı.
Glutensiz Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








