Glutensiz Pırasa Böreği

Glutensiz Pırasa Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 sap pırasa küçük boysa 2 adet
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı lor peyniri
  • Tuz
  • Karabiber, kimyon, pul biber, tatlı toz biber
  • 1 paket kabartma tozu

Glutensiz Pırasa Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pırasaları ince ince doğruyoruz.
  2. Sonra 3 yumurtayı kırıyoruz. Üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı lor peynirini ekliyoruz.
  3. Tahini ekliyoruz. En son tuz ve baharatlar ve kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  4. 175 derece fırında 40 dk pişiriyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun.

Glutensiz Pırasa Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mardin Usulü Kuru Dolma Ve Yaprak Sarma
Tavuk Tandır ( Lokum Gibi Dağılan)
Kaymaklı Haşhaşlı Limonlu Kek
Pudingli Kek Tarifi
Kaymakpare Tatlısı
Dalgona Soğuk Kahve
Hdabla | © 2025 |