Glutensiz Peynirli Poğaça

Glutensiz Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram yoğurt yahut kefir
  • 125 gram peynir (ben keçi peyniri kullandım)
  • 2 yumurta
  • 60 gram zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat + 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100 gram karabuğday unu
  • 50 gram sorgum unu
  • 200 gram bread un

Glutensiz Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt (veya kefir) ve yumurtayı karıştırın.
  2. Üzerine karbonat, sirke, kabartma tozu, tuz ve zeytinyağını ekleyin.
  3. Peyniri elinle ufalayarak karışıma katın.
  4. Unları farklı bir kapta karıştırıp azar azar ekleyin.
  5. Her un eklemesinden sonra biraz bekleyin — bu yumuşacık kıvamın püf noktası!.
  6. 170°c fırında 20–25 dakika denetim ederek pişirin.

✨ içi yumuşacık, dışı hafif kıtır, tam bir kahvaltı kurtarıcısı!.

Yanına biraz zeytin, bir tutam yeşillik….

Ayrıntılı görüntüler instagram hesabımda🏵️.

Glutensiz Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kanlıca Mantar Kavurma (Sinop Yöresi Ebişek) Harika Lezzet
Yağlı Biber Turşusu
Peynirli Açma (Çok Lezzetli Ve Pratik)
Pratik Ispanaklı Börek
Portakallı Kurabiye
İrmik Helvası
Hdabla | © 2025 |