Glutensiz Peynirli Poğaça
Glutensiz Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram yoğurt yahut kefir
- 125 gram peynir (ben keçi peyniri kullandım)
- 2 yumurta
- 60 gram zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat + 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 100 gram karabuğday unu
- 50 gram sorgum unu
- 200 gram bread un
Glutensiz Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurt (veya kefir) ve yumurtayı karıştırın.
- Üzerine karbonat, sirke, kabartma tozu, tuz ve zeytinyağını ekleyin.
- Peyniri elinle ufalayarak karışıma katın.
- Unları farklı bir kapta karıştırıp azar azar ekleyin.
- Her un eklemesinden sonra biraz bekleyin — bu yumuşacık kıvamın püf noktası!.
- 170°c fırında 20–25 dakika denetim ederek pişirin.
✨ içi yumuşacık, dışı hafif kıtır, tam bir kahvaltı kurtarıcısı!.
Yanına biraz zeytin, bir tutam yeşillik….
Ayrıntılı görüntüler instagram hesabımda🏵️.
Glutensiz Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











