Glütensiz Mercimek Ekmeği

Glütensiz Mercimek Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- Çeyrek su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam dereotu
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı çörek otu
- Yarım su bardağı lor peyniri
- 5-6 tane çekirdekleri çıkartılıp doğranmış zeytin
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Susam
Glütensiz Mercimek Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimekleri yıkadıktan sonra en az 4 saat ıslatalım.
- Suyunu çekerse tekrar ekleyelim.
- Islanmış mercimekleri robota alalım.
- Yumurta zeytinyağı ve yoğurdu ekleyip mercimekler yeterlice ezilene kadar çektirelim.
- Tarifimde mısır unu var. Bu sizi endişelendirmesin. Mısır ununda glüten yoktur.
- Mısır ununu ,ince doğranmış dereotu ,çörek otunu ,tuz ,kekik ,pul biber, lor peyniri ,tuz ve doğradığımız zeytinleri ek edip spatula ile karıştıralım.
- Kağıt serdiğimiz kalıba aktaralım.
- Üzerine susam serpelim.
- 200 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim.
- Kürdan testi yapıp içini denetim edelim.Afiyet olsun.
Glütensiz Mercimek Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








