Glütensiz Mercimek Ekmeği

Glütensiz Mercimek Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Çeyrek su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam dereotu
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı çörek otu
  • Yarım su bardağı lor peyniri
  • 5-6 tane çekirdekleri çıkartılıp doğranmış zeytin
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Susam

Glütensiz Mercimek Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimekleri yıkadıktan sonra en az 4 saat ıslatalım.
  2. Suyunu çekerse tekrar ekleyelim.
  3. Islanmış mercimekleri robota alalım.
  4. Yumurta zeytinyağı ve yoğurdu ekleyip mercimekler yeterlice ezilene kadar çektirelim.
  5. Tarifimde mısır unu var. Bu sizi endişelendirmesin. Mısır ununda glüten yoktur.
  6. Mısır ununu ,ince doğranmış dereotu ,çörek otunu ,tuz ,kekik ,pul biber, lor peyniri ,tuz ve doğradığımız zeytinleri ek edip spatula ile karıştıralım.
  7. Kağıt serdiğimiz kalıba aktaralım.
  8. Üzerine susam serpelim.
  9. 200 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim.
  10. Kürdan testi yapıp içini denetim edelim.Afiyet olsun.

Glütensiz Mercimek Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bursa Süt Helvası
Çikolatalı, Cevizli Kurabiye
Tavuklu Kremalı Makarna
Dereotlu Poğaça
Kereviz Çorbası (Süt Alerji Bebekler İçin )
Foccacia
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet