Glütensiz Lahmacun Yüksek Proteinli
Glütensiz Lahmacun Yüksek Proteinli Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 400 gram süzme yoğurt
- 150 gram lor peynir
- 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 adet yumurta
İç harcı için:
- 300 gram kıyma
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 avuç maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Salata için:
- 3 adet soğan (ince dilimlenmiş)
- 1 avuç maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Glütensiz Lahmacun Yüksek Proteinli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lor peyniri, süzme yoğurdu, rendelenmiş peynir ve yumurtaları bir kapta karıştırın.
- İç harç için: soğan, biber, sarımsak ve maydanozu robotta doğrayın. Bu karışımı kıyma, salça, tuz, kırmızı biber ve zeytinyağı ile karıştırın.
- Hamuru tepsiye yayın yahut küçük lahmacun halinde açın ve evvelden işitilmiş fırında 220°’de 25 dakika kadar pişirin.
- Pişen hamurumuzun üzerine hazırladığınız kıymalı harcı yayın.
- 180 °c’de yaklaşık 20–25 dakika tekrar pişirin.
- Salata için; soğan, maydanoz ve pul biberi karıştırıp üzerine servis edin. Teklif: lahmacunları biraz soğutun, hamuru yırtılmaması için.
Glütensiz Lahmacun Yüksek Proteinli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















