Glutensiz Krep

Glutensiz Krep Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1/3 su bardağı sıvı yağ
- 1 tutam tuz
- 3 yemek kaşığı kara buğday unu
- 2 yemek kaşığı tepeleme glutensiz un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Glutensiz Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, süt, su bir arada tel çırpıcı ile çırpılır.
- Ardından sıvı yağ ve tuzu da eklenir tekrar çırpılır.
- Geri kalan tüm materyaller eklenir ve tekrar karışıtırılır.
- Pürüzsüz olabilmesi için tel süzgeç yardımıyla süzülür.
- Tavaya yağ konulur fazla yağ peçete ile alınır.
- Süzdüğümüz krep hamurumuzdan bir kepçe alınarak tavamıza yedirilir ve bu formda bütün krepler pişirilir deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤍.
Glutensiz Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
