Glutensiz Kazandibi

Glutensiz Kazandibi Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı pirinç unu
- 1 adet vanilin (dr. oetker şekerli vanilin glüten içermez)
Tepsinin tabanına sürmek için;
- Tereyağ
- Yeteri kadar pudra şeker
Glutensiz Kazandibi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü ve pirinç ununu bi tencereye alıp güzelce karıştırın, üzerine şeker ilave edip ocakta 15 dakika pişirin.
- Pişirip ocağı kapattıktan sonra vanilin ek edin ve güzelce karıştırın.
- Hafifçe yağlanmış ve üzerine pudra şeker serpilmiş tepsiye pişirdiğiniz malzemeyi dökün.
- Altının kahverengi olması için yalnızca altı yanan bir fırında yahut ocakta döndürerek kızartın.
- Kazandibinin tepsiden kolaylıkla çıkabilmesi için ocaktan aldığının tepsiyi içine soğuk su koyduğunuz diğer bi tepsinin içine batırın.
- 3-5 dk içinde durduktan sonra soğumaya bırakın, uygunca soğuduktan sonra kare yahut dikdörtgene bölün, spatula yardımı ile yanık kısmı üstte kalacak biçimde servis edin. Afiyet olsun ….
Glutensiz Kazandibi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
