Glutensiz Kazandibi

Glutensiz Kazandibi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1 adet vanilin (dr. oetker şekerli vanilin glüten içermez)

Tepsinin tabanına sürmek için;

  • Tereyağ
  • Yeteri kadar pudra şeker

Glutensiz Kazandibi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü ve pirinç ununu bi tencereye alıp güzelce karıştırın, üzerine şeker ilave edip ocakta 15 dakika pişirin.
  2. Pişirip ocağı kapattıktan sonra vanilin ek edin ve güzelce karıştırın.
  3. Hafifçe yağlanmış ve üzerine pudra şeker serpilmiş tepsiye pişirdiğiniz malzemeyi dökün.
  4. Altının kahverengi olması için yalnızca altı yanan bir fırında yahut ocakta döndürerek kızartın.
  5. Kazandibinin tepsiden kolaylıkla çıkabilmesi için ocaktan aldığının tepsiyi içine soğuk su koyduğunuz diğer bi tepsinin içine batırın.
  6. 3-5 dk içinde durduktan sonra soğumaya bırakın, uygunca soğuduktan sonra kare yahut dikdörtgene bölün, spatula yardımı ile yanık kısmı üstte kalacak biçimde servis edin. Afiyet olsun ….

Glutensiz Kazandibi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pizza Poğaça
Mantı Makarna (Dondurucuya Konabilir)
Domates Çorbası
Patlıcan Yatağında Soslu Köfte
Tam Kıvamında Kandil Simidi
Krema Kıvamında Avokado Puding
Hdabla | © 2024 |