Glutensiz Halka Tatlısı

Glutensiz Halka Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince mısır irmiği
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı pirinç unu
- Yarım su bardağı patates yada mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbet için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Glutensiz Halka Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mısır irmiği üzerine sıcak suyu ekleyip, 1 saat şişmesini bekleyin.
- Beklerken şerbeti hazırlığı için şekeri, suyu ve limon suyunu küçük bir tencereye koyup altını yakın.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp 10 dakika kaynatıp altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- Mısır irmiği şişince 2 dk blenderdan geçirin.
- Kalan toz materyalin tamamını ve yoğurdu irmik ile karıştırın. Koyu akışkan bir kıvam olacak.
- Yarım saat daha bekleyin.
- Hamuru krema torbasına koyun ve en kalın yıldız ucu takın (apart ucu ince gelirse eser küçük olacaktır. Küçük pet şişe ve kapağından daha geniş bir uç yapabilir ve bir buzdolabı poşetinin ucunu kesip buna takıp bir krema torbası yapabilirsiniz).
- Yağı küçük bir tava içine çokça koyun (pişerken yüzecek kadar) İstediğiniz rengi alıncaya kadar kızartın. Pişen halka tatlısını şerbetin içine atın ve batırarak çekmesini sağlayın.
Glutensiz Halka Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








