Glütensiz Elmalı Kurabiye

Glütensiz Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 75 gram tereyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı + 4/3 su bardağı un (scharglutensiz_tr kek, kurabiye unu)

İç harcı için;

  • 3 adet elma
  • 2 yemek kaşığı esmer toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

Glütensiz Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm gereçler hamur yoğurma kabına alınır. Güzelce karıştırıldıktan sonra un eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
  2. İç harcı için; elmalar soyulduktan sonra rendelenir. Bir tencereye aktarılır. Üzerine tarçın ve toz şeker eklenerek pişirilir. Soğuması için bekletilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alarak dilediğiniz üzere kurabiyelerinizi şekillendirilir.
  3. Önceden ısıtılmış fırında, 170 derecede 20-25 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri dökülerek servis edilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun. 💐

Glütensiz Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cheesecake
Kore Usulü Rulo Omlet
Kakaolu Çatlak Kurabiye (Videolu)
Orman Meyveli Beyaz Çikolatalı Pasta
El Açması Börek
Pratik Peynirli Börek
Hdabla | © 2025 |