Glutensiz Ekmek

Glutensiz Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 160 gram kırmızı mercimek
  • 40 gram karnıyarık tohumu otu yahut keten tohumu
  • 2 adet yumurta
  • 100 ml su
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Tuz

Ekmeği zenginleştirmek için;

  • Kavrulmuş ayçiçek çekirdeği vs

Glutensiz Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimekleri rondodan un haline gelene kadar ufaltıyoruz.
  2. Derin bir kasenin içine aktarıp üzerine suyu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  3. Karışımın içine yumurtaları kırıyoruz. Tekrar karıştırıyoruz.
  4. Daha sonra karnıyarıkotu tohumu ekliyoruz, yahut keten tohumunu un haline getirip ekliyoruz.
  5. Kabartma tozunu sirke ile etkinleştirip ekliyoruz. En az 20 dakika katı kıvam olana kadar üzeri örtülü formda yoğunlaşmasını bekliyoruz.
  6. İsteğe bağlı üstte belirtilen materyalleri ekleyip yavaşça karıştırıp yagili kağıt serili baton kalıba döküp eşit ölçüde yayıyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fansız 50 ile 60ndakika ortası pişiriyoruz.

Glutensiz Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabahar Kızartması
Milföy Pizza
Glutensiz Kayseri Yağlaması
Simit Açma ( Bayatlamayan Yumuşacık Simit )
Cevizli Portakallı Tatlı (Nefis)
Tereyağlı Portakallı Kek
Hdabla | © 2025 |