Glütensiz Dere Otlu Poğaça

Glütensiz Dere Otlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 bardak glutensiz un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı silme karnıyarık otu
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytin yağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı yoğurt
- 2 yumurta 1 adedinin sarısı ayrılacak üzeri için
- 100 gram tereyağı ( laktoz hassasiyetiniz varsa sade yap tercih edebilirsiniz.)
- 1 tutam dere otu
- 2 yemek kaşığı lor peyniri
Üzeri için;
- Ayırdığımız bir yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Glütensiz Dere Otlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri hamur yoğurma kabına sırasıyla ekliyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Dilediğiniz boyutlarda yuvarlaklar yapıp tepsiye diziyoruz.
- 160 derecede evvelden ısıtılmış fırında 30 dk pişiriyoruz ….
Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun 💐.
Glütensiz Dere Otlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
