Glutensiz Cocostar Pasta

Glutensiz Cocostar Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao (dr. oetker glutensiz)
  • 2 su bardağı glutensiz un (schär mix c)
  • 1 paket kabartma tozu (dr. oetker)
  • 1 paket vanilin (dr. oetker)

Keki ıslatmak için:

  • 1 su bardağı süt

Kreması:

  • 2 paket krem şanti (dr. oetker)
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 3 su bardağı hindistan cevizi (bağdat)

Ganaj için:

  • 200 ml sıvı krema (pınar)
  • 120 gram sütlü çikolata (tadelle)
  • 60 gram bitter çikolata (tadelle)

Glutensiz Cocostar Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri mikserle beyazlayana kadar çırpın.
  2. Süt, sıvı yağ, kakao, glutensiz un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip tekrar çırpın.
  3. Karışımı yağlanmış borcama dökün.
  4. Önceden ısıtılmış 170°c fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  5. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine 1 su bardağı sütü gezdirin. Soğumaya bırakın.
  6. Krem şantiyi soğuk sütle çırpın, hindistan cevizini ekleyin.
  7. Kek büsbütün soğuyunca kremalı karışımı üzerine yayın.
  8. Ganaj için kremayı ısıt, çikolataları ekleyip karıştırarak eritin.
  9. Ganajı pastanın üzerine dökün, spatula ile düzgünce yayın.
  10. Buzdolabında en az 2–3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin. ⸻ ✨

Küçük notlar ✔️ glutensiz unun markasına nazaran kıvam değişebilir, ölçüyü azar azar ekleyerek ayarla. ✔️ şeker oranını dilersen 2/3 bardakla azaltabilirsin. ✔️ kremayı sürmeden evvel kekin büsbütün soğuduğundan emin ol.

Glutensiz Cocostar Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kek
Et Wrap Tarifi | Sadece 15 Dakikada Hazırlayın! Hem Lezzetli Hem Pratik! (Videolu
Yayla Çorbası ( Buğdaylı )
Fındıklı Şekerpare
Kuru Dolma
Lezzetli Köfte Tarifi
Hdabla | © 2025 |