Glutensiz Çilekli Kek

Glutensiz Çilekli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı karadut özü
  • 1 çay bardağı soya sütü/ süt
  • 3’er kaşık hindistan cevizi unu ve badem unu
  • 115 gram patisserie un
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 15-20 adet çilek
  • 3-5 kare bitter çikolata

Glutensiz Çilekli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri çırpın.
  2. Zeytinyağı, sütü, hindistan cevizi unu ve badem ununu karıştırın.
  3. Karadut özünü de ekleyin.
  4. Çilekleri 4’e yahut 6’ya bölün küçük küçük doğrayın.
  5. Karışıma unu ekleyin karıştırın, en son çilekleri ekleyin.
  6. Dilerseniz çikolata koymayın fakat bence çok yakışıyor.
  7. 160-170 derece fırında denetim ederek 20-25 dakika pişirin.

Glutensiz Çilekli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karpakta Pasta
Kahvaltılık Patates
Tereyağlı Sucuklu Poğaça
Elmalı Cheesecake Çörekleri
Yulaflı Fındıklı Kuru Meyveli Bar
Köz Biber Ezmesi
Hdabla | © 2025 |