Glutensiz Çilekli Kek
Glutensiz Çilekli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı karadut özü
- 1 çay bardağı soya sütü/ süt
- 3’er kaşık hindistan cevizi unu ve badem unu
- 115 gram patisserie un
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- 15-20 adet çilek
- 3-5 kare bitter çikolata
Glutensiz Çilekli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpın.
- Zeytinyağı, sütü, hindistan cevizi unu ve badem ununu karıştırın.
- Karadut özünü de ekleyin.
- Çilekleri 4’e yahut 6’ya bölün küçük küçük doğrayın.
- Karışıma unu ekleyin karıştırın, en son çilekleri ekleyin.
- Dilerseniz çikolata koymayın fakat bence çok yakışıyor.
- 160-170 derece fırında denetim ederek 20-25 dakika pişirin.
Glutensiz Çilekli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








