Glazürlü Aşk Kurabiye

Glazürlü Aşk Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 115 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- 100 gram toz şeker (1 çay bardağı)
- 1 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilya
- 200 gram un (kontrollü ekliyoruz,2 su bardağına yakın)
Glazürü için :
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 -3 yemek kaşığı süt
- Pembe besin boyası (isteğe bağlı, olmasa da olur)
- İstediğiniz süsleme şekeri (ben kristal şeker kullandım, olmasa da olur)
Glazürlü Aşk Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ ve şekeri mikserle rengi açılana kadar çırpalım.
- Önce düşük ayarda sonra yüksek ayarda çırpmaya devam edelim.
- Ardından yumurtayı ekleyip tekrar çırpalım.
- Tuz, vanilya ve unu ekleyip yoğuralım.
- Unu azar azar ek edelim.
- Ele yapışmayan fakat çok yumuşak kıvamlı bir hamur olacak.
- Streç sinemaya sarıp en az 3 saat buzdolabında bekletelim.
- Buzdolabından çıkarınca 15 dk dışarıda bekletelim.
- Yağlı kağıt üzerinde hamuru çok ince olmayacak biçimde açalım.
- Kalpli kalıplarla form çıkaralım.
- Dışarıda kalan hamurları toplayıp kenara koyalım.
- Yağlı kağıdı direk fırın tepsisine alalım.
- Kalan hamur kesimini da bitene kadar farklı bir yağlı kağıt üzerinde açıp başka kalpli tepsiye yan yana dizelim.
- Bu ölçülerle aslında 1 tepsi çıkıyor.
- Çok aralıklı koymanıza gerek yok kabarmayacaklar.
- 175 derece evvelce ısıtılmış fırında 8-9 dk pişirelim.
- Kızarmasın, üstleri parlak ve ıslak olmayana kadar pişirelim kâfi.
- Fırından alıp tepsisinde 15 dk soğutalım.
- Sonra soğutma teline ya da servis tabağına alalım.
- Glazür için gereçleri birleştirelim.
- Yoğun lakin dökülebilir bir kıvamda olmalı.
- Bu yüzden sütü azar azar ek edelim.
- Ben glazürü 2 ye bölüp yarısına 1 damla pembe besin boyası damlattım. Hepsini beyaz da yapabilirsiniz.
- Glazürü sıkma torbasına koyalım.
- Bir kalbin kenarına bir taslak çizelim. 2-3 dk kuruması için bekletelim.
- Ardından içini de dolduralım.
- Üzerlerine renkli şekerler serpelim. Afiyet olsun 🥰.
Glazürlü Aşk Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








