Glazür Kaplamalı Cupcake
Glazür Kaplamalı Cupcake Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Glazür için;
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2-3 yemek kaşığı limon suyu
Glazür Kaplamalı Cupcake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Ayçiçek yağı ve sütü ekleyip birkaç dakika daha çırpmaya devam ediyoruz.
- Elenmiş un, vanilin ve kabartma tozunu cupcake karışımına ek ediyoruz.
- Tüm malzemeyi bir spatula yardımıyla katlana sistemiyle (alltan-üste doğru) karıştırıyoruz.
- Kabarmış kek harcını söndürmemek için yavaşça karıştırıp tüm gereçlerin yeterlice karışmasını sağlıyoruz.
- Kağıt cupcake kalıplarını kabarma hissesi bırakacak halde 2-3 yemek kaşığı kadar harç ile dolduruyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri renk alana kadar pişiriyoruz.
- Diğer tarafta derin bir kasede pudra şekerini azar azar limon suyu ile karıştırarak pürüzsüz bir karışım elde ediyoruz.
- Kekin üzerinde durabilmesi için akışkan olmaması gerekiyor.
- Pişen cupcakelerimizi fırından çıkarıp soğumadı ve dinlenmesi için 20-25 dakika bekletiyoruz.
- Ardından hazırladığımız glazürü keklerin üzerine paylaştırıyoruz. Ve katılaşmasını bekliyoruz.
- Son olarak üzerini istediğiniz biçimde süsleme yaparak servis ediyoruz. ( ben kurutulmuş ananas ile süsledim) afiyetler olsun…👌.
Glazür Kaplamalı Cupcake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














