Glazür Kaplamalı Cupcake

Glazür Kaplamalı Cupcake Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Glazür için;

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2-3 yemek kaşığı limon suyu

Glazür Kaplamalı Cupcake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  2. Ayçiçek yağı ve sütü ekleyip birkaç dakika daha çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Elenmiş un, vanilin ve kabartma tozunu cupcake karışımına ek ediyoruz.
  4. Tüm malzemeyi bir spatula yardımıyla katlana sistemiyle (alltan-üste doğru) karıştırıyoruz.
  5. Kabarmış kek harcını söndürmemek için yavaşça karıştırıp tüm gereçlerin yeterlice karışmasını sağlıyoruz.
  6. Kağıt cupcake kalıplarını kabarma hissesi bırakacak halde 2-3 yemek kaşığı kadar harç ile dolduruyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri renk alana kadar pişiriyoruz.
  8. Diğer tarafta derin bir kasede pudra şekerini azar azar limon suyu ile karıştırarak pürüzsüz bir karışım elde ediyoruz.
  9. Kekin üzerinde durabilmesi için akışkan olmaması gerekiyor.
  10. Pişen cupcakelerimizi fırından çıkarıp soğumadı ve dinlenmesi için 20-25 dakika bekletiyoruz.
  11. Ardından hazırladığımız glazürü keklerin üzerine paylaştırıyoruz. Ve katılaşmasını bekliyoruz.
  12. Son olarak üzerini istediğiniz biçimde süsleme yaparak servis ediyoruz. ( ben kurutulmuş ananas ile süsledim) afiyetler olsun…👌.

Glazür Kaplamalı Cupcake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Meyveli Sütlü Tatlı
Karpuzlu Soda (Videolu)
Buzluk İçin Mantar Kurabiye (Videolu)
Marmelatlı Nefis Kurabiye
Çikolatalı Cevizli Kurabiye
Alman Pastası
Hdabla | © 2025 |