Gizli Karnabahar Soslu Makarna

Gizli Karnabahar Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 500 g tercihinize nazaran makarna
- 1 orta uzunluk karnabahar (çiçeklerine ayrılmış)
- 2-3 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut zeytinyağı
- 1 su bardağı süt (veya vegan seçenek için şekersiz bitkisel süt)
- Çeyrek su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri (veya vegan seçenek için besin mayası)
- Yarım su bardağı makarna suyu
- Tuz
- Karabiber
Üzerine serpmek için ;
- Doğranmış maydanoz
Gizli Karnabahar Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabahar çiçeklerini düzgünce yumuşayana kadar haşlayın yahut buharda pişirin.
- Bu sırada sarımsakları tereyağı yahut zeytinyağında bir tavada kokusu çıkana kadar 1-2 dakika soteleyin, dikkat edin yanmasın.
- Pişmiş karnabaharları, sotelediğiniz sarımsakları, sütü, parmesan peyniri (veya besin mayasını), tuzu, karabiberi ve yarım su bardağı makarna suyunu blender’a aktarın.
- Pürüzsüz ve kremamsı olana kadar blender’dan geçirin.
- İstediğiniz kıvama ulaşmak için gerekirse biraz daha süt ekleyin.
- Karışımı tavaya alarak yavaşça ısıtın.
- Haşlanmış makarnayı hazırladığınız sos ile güzelce karıştırın.
- Soğuduğunda dokusu değiştiği için çabucak servis edin, üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve doğranmış maydanoz ya da ekstra parmesan ekleyin.
Gizli Karnabahar Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
