Gırniş (Çerkez Yemeği)

Gırniş (Çerkez Yemeği) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk
Hamuru için;
- 2 kase un
- 1 yumurta
- Tuz
- Su
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 baş sarımsak (sarımsağı bol bir yemek)
- 1 orta uzunluk limon
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Karabiber
- Tuz
- Su
Gırniş (Çerkez Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün tavuğu evvel düdüklüde 40 dakikada haşladım (yeni düdüklülerde daha süratli da pişirebilirsiniz)
- Haşlanan tavuğu kemiğinden ayırıp, didikliyoruz.
- Hamuru için; bir kaba yumurta kırıyoruz. 2 kase un ekliyoruz, tuzunu da atıp hamurunu yoğuruyoruz (mantı hamuru üzere katı bir hamur olacak)
- Hamurdan bir yumak yapıp oklavayla kalınca açıyoruz. Açtığımız hamuru yaklaşık 1. 5-2 parmak eninde şeritlere ayırıyoruz. O şeritleri de sonra eninin yarısı uzunluğunda tekrar kesip dikdörtgen hamurlar elde ediyoruz.
- İki parmak yardımıyla hamurun üstünden bastırmaya başlayarak aşağı kadar bastırıp hamurun kıvrılmasını sağlıyoruz.
- Daha sonra suyunu bir tencerede kaynatıp.
- Yaptığımız hamurları haşlıyoruz. (yaklaşık 15 dk)
- Sosu için; bir baş sarımsağı ezip tereyağında pişirmeye başlıyoruz. Salçalarını ve baharatını katıp sosunu hazırlıyoruz. Hamuru büsbütün süzüp ocaktan alıyoruz.
- Kaynayan tavuk suyunu hamurun üzerine ekliyoruz. Didiklediğimiz tavukları da üzerine ekliyoruz.
- En son olarak hazırladığımız sosu da üzerine ekleyip sunuma hazır hale getiriyoruz. Tercihe nazaran limonu tencerede sıkabilir yahut sofrada tercihe bırakabilirsiniz. Yemeğimiz servise hazır afiyet olsun👌
Gırniş (Çerkez Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




