Girit Usülü Portakal Sulu Bezelye

Girit Tarzı Portakal Sulu Bezelye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4-5 kısım taze yeşil soğan
  • 700 gram bezelye
  • 1-2 adet portakalın suyu
  • 1-2 tutam kıyılmış dereotu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Girit Yordamı Portakal Sulu Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 çay bardağı zeytinyağına ince doğranmış kuru soğan, 2 diş ezilmiş yada küçük doğranmış sarımsak ekleyip, pişirelim. İçine taze yeşil soğan ekleyelim. Soğanlar sararana kadar pişirelim.
  2. Kavurduğumuz soğan tenceresinin içine ayıklanmış bezelyeleri ekleyip, 2 portakal suyunu üzerine dökelim. Üstünü geçmeyecek halde sıcak su ekleyelim. Tuzunu atıp tencerenin kapağını kapatalım.
  3. Bezelyeler pişince ince kıyılmış 2 tutam dereotu üzerine serpelim, şöyle bir karıştırıp yemeğin altını kapatalım. Afiyet olsun 🌺

Girit Yolu Portakal Sulu Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Közlenmiş Kapya Biber Konservesi | Ev Yapımı, Pratik Ve Garantili Tarif️ (Videolu)
Çikolatalı Enfes Kurabiye
Falafel
Akşam Yemeği Menüsü
Sütlü Islak Kek
Milföy’den Poğaça
Hdabla | © 2025 |