Girit Usulü Kabak Sıyırma
Girit Yöntemi Kabak Sıyırma Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet kabak
- 1 adet kuru soğan
- 5 kısım taze soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
- 1 adet limon suyu
- 2 yemek kaşığı pirinç
- Yarım su bardağı sıcak su (100 ml)
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı kuru nane
- Yarım demet dereotu
Girit Tarzı Kabak Sıyırma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayalım ve çekirdekli kısmı çok almadan patates soyacağı ile döndüre döndüre ince uzun dilimleyelim.
- Kabakları geniş bir kaseye alıp üzerine limon sıkalım ve güzelce karıştırıp bekelemeye alalım.
- Taze soğanı ince ince doğrayalım.
- Kuru soğanı piyazlık (yarım ay şeklinde) doğrayalım.
- Tencereye zeytinyağı ve kuru soğanı alıp pembeleşene kadar kavuralım.
- Pirinci de soğanın üzerine ek edip 1-2 dakika kavuralım.
- Taze soğan ve nane yide ek edip 2 dakika daha kavuralım.
- Üzerine sıcak su ek edip kapağını kapatalım.
- Pirinçler biraz pişince kabakları ve tuzu ek edip kabaklar suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.
- Yemek piştikten sonra ocağı kapatalım.
- 10-15 dakika dinlendirelim.
- İnce kıydığımız dereotunu ek edip karıştıralım. Afiyet olsun 🥰.
Girit Yolu Kabak Sıyırma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










