Girit Usulü Kabak Sıyırma

Girit Yordamı Kabak Sıyırma Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet kabak
- 1 adet kuru soğan
- 5 kısım taze soğan
- 1 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı pirinç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Yarım demet dereotu
Girit Metodu Kabak Sıyırma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayıp ortasındaki çekirdekli kısımları kalacak biçimde ,soyma bıçağıyla uzunlamasına ince şeritler kesiyoruz(çekirdekli kısımları kullanmıyoruz).
- Bir kaba alıyoruz. Üzerine limon suyunu sıkıp karıştırıyoruz.
- Zeytinyağında piyazlık doğradığımız soğanı pembeleşinceye kadar soteliyoruz.
- Üzerine yıkanmış süzülmüş pirinçi ekleyip biraz daha soteliyoruz.
- Üzerine ince kıyılmış taze soğanı ve kuru naneyi ekleyip biraz karıştırdıktan sonra üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ekliyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 6 dakika pişiriyoruz.
- Üzerine kabakları,tuzu ve karabiberi ekliyoruz karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Yaklaşık 12-15 dakika kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Ocağın altını kapatıyoruz. İnce kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.Afiyet olsun 🤗.
Girit Yordamı Kabak Sıyırma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





