Girit Usulü Kabak Sıyırma

Girit Yordamı Kabak Sıyırma Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 kısım taze soğan
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet dereotu

Girit Metodu Kabak Sıyırma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları yıkayıp ortasındaki çekirdekli kısımları kalacak biçimde ,soyma bıçağıyla uzunlamasına ince şeritler kesiyoruz(çekirdekli kısımları kullanmıyoruz).
  2. Bir kaba alıyoruz. Üzerine limon suyunu sıkıp karıştırıyoruz.
  3. Zeytinyağında piyazlık doğradığımız soğanı pembeleşinceye kadar soteliyoruz.
  4. Üzerine yıkanmış süzülmüş pirinçi ekleyip biraz daha soteliyoruz.
  5. Üzerine ince kıyılmış taze soğanı ve kuru naneyi ekleyip biraz karıştırdıktan sonra üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ekliyoruz.
  6. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 6 dakika pişiriyoruz.
  7. Üzerine kabakları,tuzu ve karabiberi ekliyoruz karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz.
  8. Yaklaşık 12-15 dakika kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  9. Ocağın altını kapatıyoruz. İnce kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırıyoruz.
  10. Dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.Afiyet olsun 🤗.

Girit Yordamı Kabak Sıyırma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sütlü Şerbetli Tatlı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kış Aylarının Favorisi Olacak Portakallı Islak Kek
Muzlu İrmikli Kek
Güveçte Lokum Gibi Etli Kuru Fasulye (Videolu)
Kayseri Yağlaması
Sarımsaklı Pilav (Osmanlı Saray Mutfağından Bir Başyapıt)
Kakaolu Ve Hindistan Cevizli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.