Girit Usulü Kabak Sıyırma

Girit Yordamı Kabak Sıyırma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yeşil kabak
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet beyaz soğan
- 3-4 kol taze soğan
- 2.5-3 yemek kaşığı pirinç
- 1 çay bardağından biraz fazla su
- Yarım limon suyu
- Yarım demet dereotu
- Tuz
- Karabiber
Girit Yöntemi Kabak Sıyırma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabakları soyacak yardımıyla ince uzun şeritler halinde dilimleyelim, üzerine yarım limon sıkalım ve bekletelim.
- Tencereye zeytinyağını ve piyazlık doğranmış soğanı alalım biraz kavrulunca içine yıkanan pirinçleri ve ince ince doğranmış yeşil soğanı ekleyelim.
- Suyunu ekleyelim ve çekene kadar bir yandan dereotunu doğrayalım.
- Suyu çeken pirinçe beklettiğimiz kabağı, tuzunu ve karabiberini ekleyelim kapağını kapatalım kısık ateşte pişirelim.
- Pişince dereotunu ekleyip altını kapatalım ve en az 1-2 saat dinlendirelim, dinlenince daha lezzetli oluyor.
- Ben kabağın biraz canlı olmasını seviyorum o yüzden 15-20 dk yetiyor pişmesi için siz kendi damak zevkinize nazaran pişme müddetini ayarlayabilirsiniz.
- Bol pirinçli sevdiğim için biraz fazla pirinç koyuyorum siz isterseniz 2 yemek kaşığı koyabilirsiniz.Afiyet olsun 💖.
Girit Tarzı Kabak Sıyırma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








