Girit Tarhanası
Girit Tarhanası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 litre süt (ekşitilecek)
- 500 gram göce ( çekilmiş buğday)
- 2 kg un
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı biber domates püresi( isteğe bağlı)
Girit Tarhanası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt 3 gün ekşimesi için bekletilir. İçine bir kaşık tuz atılır.
- 3 gün sonunda ekşiyen süt kaynaması için ocağa alınır kaynatılır.
- Renkli olmasını isteyenler için kaynadıktan sonra içine domates biber püresi istemeyenler bunu koymayabilir.
- Daha sonra göce ek edilir tuz karabiber konur karıştırılır göce yumuşaması için altı kapanır ve üstü kapatılarak sarılır yumuşasın diye(20 dakika kadar).
- Göcenin yumuşadığına emin olduktan sonra yavaş yavaş un ek edilerek büyük tahta kaşıkla un hazırladığımız karışıma yedirilir.
- Elimize yapışmayan bir kıvam aldıktan sonra tarhanamız tabak büyüklüğünde açarak pak bir beze yayılır kuruması için sık sık çevirelim kurusun diye.
- Tarhana kendini çekmeye başladığında daha çabuk kuruması için ben küçük kesimlere ayırdım bu formda daha süratli kurudu.
- Daha sonra robottan geçirdim küçülttüm tekrar tıpkı beze yaydım 3-4 gün kuruması için bekledim ve topladım afiyet olsun.
- Daha fazla ölçüler yapmak isteyenler ölçüleri arttırabilir 5 kilo sütten yapmak isteyene 5 kilo un 5 kilo süt ı 1 kilo göce âlâ gelir.
Girit Tarhanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












