Girit Kabağı Dolması
Girit Kabağı Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet girit kabağı
- 3 yemek kaşığı basmati pirinç
- 4 yemek kaşığı baldo pirinç
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- Yarım havuç rendesi
- Doğranmış dereotu
- Doğranmış maydanoz
- 4 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zerzevat kurusu
- Tuz
- 1 tutam kuru reyhan
- 1 tutam kuru fesleğen
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım su bardağı zeytinyağı
Girit Kabağı Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayın ve içini oyun. İç harcının tüm gereçlerini yeterlice karıştırıp, kabakların içine doldurun.
- Kabakların yarısını geçecek kadar doldurmanız kâfi. Zirvesinden kestiğiniz kesimleri üstüne kapatın. Tencereye dizin.
- Sıcak su, tuz, ve kırmızı toz biberi karıştırıp, kabakların yarısını biraz geçecek kadar su koyun. Kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun🤗
Girit Kabağı Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














