Girit Kabağı Dolması

Girit Kabağı Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet girit kabağı
  • 3 yemek kaşığı basmati pirinç
  • 4 yemek kaşığı baldo pirinç
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • Yarım havuç rendesi
  • Doğranmış dereotu
  • Doğranmış maydanoz
  • 4 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zerzevat kurusu
  • Tuz
  • 1 tutam kuru reyhan
  • 1 tutam kuru fesleğen
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Girit Kabağı Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları yıkayın ve içini oyun. İç harcının tüm gereçlerini yeterlice karıştırıp, kabakların içine doldurun.
  2. Kabakların yarısını geçecek kadar doldurmanız kâfi. Zirvesinden kestiğiniz kesimleri üstüne kapatın. Tencereye dizin.
  3. Sıcak su, tuz, ve kırmızı toz biberi karıştırıp, kabakların yarısını biraz geçecek kadar su koyun. Kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun🤗

Girit Kabağı Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyhane Pilavı
Kaşıkla Çavdar Ekmeği
Çilekli Yoğurt
İddaa Ediyorum Daha Çıtırı Yok Patatesli Buzluk Böreği
Soslu Makarna Salatası
Borcamda Köstebek Pasta
Hdabla | © 2025 |