Gıda Boyasız Parlak Ayva Tatlısı

Gıda Boyasız Parlak Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet ayva
- 250 ml toz şeker (1 su bardağı)
- Ayvaların üzerini geçmeyecek kadar su
- Bir tutam hibiskus
- Ayva çekirdekleri
- Karanfil
- Limonlu su (ayvaların kararmaması için)
Üzeri için;
- Kaymak
- Fıstık tozu
Gıda Boyasız Parlak Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ayvaların kabuklarını soyuyoruz.
- Kabuklarını soyduğumuz ayvaları kararmaması için limonlu suya atıyoruz.
- Kabukları geniş bir tencereye yayıyoruz.
- Üzerlerine hibiskus ekliyoruz.
- Ayvaların orta kısımlarını çay kaşığı yardımıyla oyuyoruz.
- Çıkardığımız çekirdekleri tencereye dizdiğimiz ayvaların üstüne atıyoruz.
- Karanfilleride ekliyoruz.
- Ayvaların üzerine şeker döküyoruz.
- Kenarından suyunu ekleyip kapağı kapalı formda orta ateşte yarım saat kaynatıyoruz.
- Daha sonra en kısık ateşte ayvalar dağılmadan yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Pişen ayvaları kenara alıyoruz.
- Kalan şerbeti bir 5 dk daha kaynatıp ağırlaşmasını sağlıyoruz.
- Yoğunlaşan şerbeti ayvaların üzerinden gezdiriyoruz.
- Kaymak ve fıstık tozu eşliğinde servis edebiliriz. Afiyet olsun ❤️.
Gıda Boyasız Parlak Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



