Gerçek Sufle Tarifi

Gerçek Sufle Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 150 gram bitter çikolata
  • 100 gram tereyağ yahut margarin
  • 5 yemek kaşığı un
  • Tercihe nazaran ortasına beyaz çikolata (olmasa da olur)

Gerçek Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını ve ufak modüllere ayırdığımız bitter çikolatamızı benmari yordamı eritiyoruz.
  2. Karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz.
  3. Yumurtayı ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  4. Üzerine eritilmiş tereyağ-çikolata karışımını ek edip tekrar çırpılır.
  5. Son olarak unu ek edip tekrar çırpıyoruz.
  6. Suflelerin kaptan düzgün bir formda çıkması için kapları yağlayıp unluyoruz.
  7. Hazırladığımız sufle harcını yağlayıp unladığımız kaplara bölüştürüyoruz.
  8. Dilerseniz ortalarına birer kesim beyaz çikolata koyabilirsiniz ancak ben koymadım. (çikolataları çok batırmamaya dikkat edin, aksi taktirde çikolata orta kısımda eriyeceğine taban kısmında erir. ).
  9. Sufleleri evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında fansız alt üst ayarda 15 dakika pişiriyoruz.
  10. Pişirme müddeti sufle kabının derinliğine ve fırına nazaran farklılık gösterebilir.
  11. Önerim sufleleri tıpkı anda fırına vermek yerine teker teker verip fırınınız için en düzgün sufle pişirme mühletini bulmanız.
  12. Benim pişirme müddetim evvelden ısıttığım 180 derecelik fırında fansız alt üst ayarda 11-12 dk oldu.
  13. Sufleleri fırından çıkardıktan sonra 2 dakika soğutuyoruz ve tabağa zıt çeviriyoruz.

Gerçek Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hilorik Ekşili Köfte (Diyarbakır’a Özgü)
Evde Çikolata Enfes
Köz Biberli Nefis Meze
Kafeleri Aratmayacak Tost Tarifi
Ramazan Pidesi
Fındıklı Tahinpare
Hdabla | © 2025 |