Gerçek Sufle Tarifi
Gerçek Sufle Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 150 gram bitter çikolata
- 100 gram tereyağ yahut margarin
- 5 yemek kaşığı un
- Tercihe nazaran ortasına beyaz çikolata (olmasa da olur)
Gerçek Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını ve ufak modüllere ayırdığımız bitter çikolatamızı benmari yordamı eritiyoruz.
- Karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz.
- Yumurtayı ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Üzerine eritilmiş tereyağ-çikolata karışımını ek edip tekrar çırpılır.
- Son olarak unu ek edip tekrar çırpıyoruz.
- Suflelerin kaptan düzgün bir formda çıkması için kapları yağlayıp unluyoruz.
- Hazırladığımız sufle harcını yağlayıp unladığımız kaplara bölüştürüyoruz.
- Dilerseniz ortalarına birer kesim beyaz çikolata koyabilirsiniz ancak ben koymadım. (çikolataları çok batırmamaya dikkat edin, aksi taktirde çikolata orta kısımda eriyeceğine taban kısmında erir. ).
- Sufleleri evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında fansız alt üst ayarda 15 dakika pişiriyoruz.
- Pişirme müddeti sufle kabının derinliğine ve fırına nazaran farklılık gösterebilir.
- Önerim sufleleri tıpkı anda fırına vermek yerine teker teker verip fırınınız için en düzgün sufle pişirme mühletini bulmanız.
- Benim pişirme müddetim evvelden ısıttığım 180 derecelik fırında fansız alt üst ayarda 11-12 dk oldu.
- Sufleleri fırından çıkardıktan sonra 2 dakika soğutuyoruz ve tabağa zıt çeviriyoruz.
Gerçek Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















