Gelin Turşusu
Gelin Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet salatalık
- 3 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
Gelin Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce biberleri kaynamaya başlayınca 5 dk kaynatıyoruz.
- Ardından başka zerzevatları atıp ortalama 20 dk kaynatıyoruz.
- Tüm materyallerin yumuşadığından emin olunca patlıcandan ötürü kararan acı suyu süzüp tekrar sıcak su koyuyoruz.
- Sarımsak, tuz ve suda erittiğimiz limon tuzunu ek ederek 5 dk kaynatıp kapatıyoruz.
- Ne vakit yiyecekseniz bir gün öncesinden ya da sabahtan yapın ki buzdolabında bekleyip düzgünce soğusun. Yemeğin yanında buz üzere yaz turşusu. Afiyet olsun:).
Gelin Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










