Gelin Pastası

Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Üzerine ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Kreması için:

  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • Soğuduktan sonra krem şanti

Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ile şeker köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Sonra süt ekleyin, vanilya, un ekleyin karıştırın .
  3. 180 derecede fırına atıyoruz .
  4. 15 dakika sonra bakıyoruz kürdanla pişmiş mi diye.
  5. Pişen keki fırından çıkarıp ılımasını bekliyoruz.
  6. Üzerine 1 su bardağı süt ile ıslatıyoruz.
  7. O esnada muhallebimizi hazırlıyoruz. Muhallebi için tüm materyalleri bir kaba aktarıp ocağa alıyoruz üzeri göz göz olana kadar karıştırıyoruz.
  8. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp ılımasını bekliyoruz.
  9. Soğuyan muhallebiye krem şanti ekleyip yeterlice çırpıyoruz.
  10. Hazırladığımız kremayı ek ediyoruz üstüne hindistan cevizi antep fıstığı serpiyoruz afiyet olsun. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.

Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Paçanga Böreği
Domates Çorbası
Evde Restoran Kalitesinde Steak Yap! | Sulu Ve Yumuşacık Tarifi
Tereyağlı Tavuk
En Lezzetli Haliyle Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Simit Poğaça
Midye Börek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet